diumenge, 13 de desembre del 2009

La revolució dels transports


La revolució dels transports va ser important ja que va donar pas a la producció massiva. Si no s'havesin millorat els transports, no s'hagés pogut transport grans cantidats de mercaderia en poc temps i de forma barata. Primer, es van començar a millorar els camins i els canals, pero l'autèntica revolució va començar amb l'aparició del ferrocarril. El 1829, l'anglès Stephenson va inventar la locomotora, que incorporava l'energia del vapor.


La construcció de la xarxa ferroviària i la locomotora requeria un sector siderúrgic ben desenvolupat, així que el ferrocarril va nèixer a Anglaterra i es va començar a extendre per la resta d'Europa. Tot això va afavorir el transport de grans quantitats de mercaderia en poc temps.

2 comentaris:

  1. Hola,

    Des del web Patrimoni.gencat ens volem posar en contacte amb tu per donar-te a conèixer el portal i els seus continguts: agenda, monogràfics, una televisió online, escapades, notícies, fotografies panoràmiques, descobertes, jocs, eines 2.0... El patrimoni català com mai l’has vist!

    http://www.patrimoni.gencat.cat

    Et volem presentar també el blog dels pat.escèptics per si els vols enllaçar des del teu blog o fer-ne esment en un post. Vols conèixer la cara més divertida i irreverent del portal?

    http://elpatrimoninoemdiures.blogspot.com

    Gràcies per fer créixer el patrimoni català amb nosaltres!

    ResponElimina
  2. No coneixia el teu blog. M'ha semblat molt interessant, el seguirè d'aprop. Enhorabona!

    Si voleu passejar-vos: http://tanteshistories.wordpress.com/

    ResponElimina